HEM opstelling

INLOGGEN voor leden

Op vrijdagavond 15 december gaf Mannenkoor HEM in samenwerking met gospelgroep Marturia uit Aalden een geslaagd kerstconcert. De aanwezigen genoten van een afwisseling van kerstliederen in zowel Nederlands, Engels als in het Drents.

HEM bracht o.a. het bekende muziekstuk van Händel "For unto us" ten gehore, maar ook de bekende humor van HEM ontbrak dit keer niet, hetgeen bleek uit de rode zakdoeken en kerstmutsen welke ten tonele kwamen tijdens het nummer "Lonely this christmas" van Elvis Presley.

De eerste twee repetities van dit jaar zitten erop, nieuwe nummers voor ons concert in mei, up tempo, veel lol en gezelligheid maar zeker ook "de b...est of..." Lijkt het je leuk om mee te zingen? Op project basis of voor langere tijd? Kom dan op donderdagavond om 20:00 uur eens op onze repetitie, oh ja sorry dames, het is alleen voor mannen. Kom je op donderdag 26 januari 2017, dan hebben we onze gezellige "maand borrel" na de repetitie. Leuk om bij te praten en elkaar te leren kennen. Zien we je dan?

Het is alweer een lange traditie, de 5 mei samenzang avond. De hele oude liedjes werden weer krachtig gezongen in de Dorpskerk, met medewerking van Mannenkoor HEM uit Oosterhesselen en een Blaasensemble.

Het was weer even genieten van de oude volksliedjes, die toch nog graag gezongen worden, met name op 5 mei Bevrijdingsdag. 
71 jaar vrijheid
 

Cor Molenaar, Voorzitter van de Missionaire werkgroep van de Protestantse Gemeente, memoreerde dat we 71 jaar vrij zijn, en dit ieder jaar op 5 mei weer mogen vieren. Dit ook deze avond in deze mooie kerk met zang en muziek. 
"In naam van Oranje"

Als eerste samenzang van het lied "In naam van Oranje", gevolgd door een voor de Sleners vooral bekend lied "De Sliener Toren". 

Organiste deze avond was: Ettie Ottens
Blaasmuziek

Toen was het de beurt aan het Blaasensemble. o.l.v. Renate Breukelman. (geheel rechts) Ze begeleidden het volgende lied "Waar de blanke top der duinen". 
Mannenkoor HEM uit Oosterhesselen

HEM zong een aantal leuke en populaire liederen, zoals:  "Prachtig mooie dag (Daniël Lohues) Sound of Silence en Ten oosten van de Iessel". Het koor stond onder leiding van dirigent Jan Kruimink en werd begeleid door Henk Stevens (piano). 
Ferme jongens, stoere knapen

Vervolgens werden nog liedjes gezongen als: "Ferme jongens stoer knapen, Holland, ze zeggen, Het zonnetje gaat van ons scheiden". 
                

En het bekende lied "Langs berg en dal, klinkt hoorngeschal". Met volle en zuivere toon".  Wat klonk het ook mooi in deze kerk. 
"Bliede"

Als laatste een optreden van HEM, met een drietal liedjes, Iewig paradies, en het bekende lied "Old and wise (Alan Parsons. tekst: Colin Blunstone) En het laatste liedje was zeker toepasselijk voor deze dag. Ze waren "Bliede".
"Wilhelmus"

Afsluitend werden de twee bekendste coupletten van het Wilhelmus gezongen. 1. "Wilhelmus van Nassouwe" en 6. "Mijn schild ende  betrouwen"

 

Bron: Sleen.nu
Verslaggever. H. Douma

Na een kleine "radiostilte" is er weer nieuws van HEM. Op weg naar de komende concerten en optredens zijn we bezig met het instuderen van nieuwe songs, waaronder Homeward Bound van Simon and Garfunkel en Hello van Lionel Ritchie.

11 maart is ons eerste optreden in 2016, en wel in de Muzeval, tijdens de regionale finale. Komt u ook? Er zijn nog kaarten beschikbaar.

We hebben allemaol baat bij muziek