HEM opstelling

INLOGGEN voor leden

Het koor

Mannenkoor HEM is opgericht in 2000. Dirigent Jan Kruimink liep al enige tijd rond met het plan om naast een vrouwenpopkoor (Happy Sound) ook een mannenpopkoor op te richten. Begin 2000 werd gestart met dertien enthousiaste mannen uit Oosterhesselen en omgeving.

Er werd een bestuur gekozen en een muziekcommissie ingesteld, die samen met de dirigent het repertoire inhoud geven. De naam van het koor werd HEM, hetgeen staat voor Hesseler Eerste Mannenkoor. Hesseler, omdat het koor Oosterhesselen als thuisbasis heeft en omdat het dorp in de volksmond (op z’n Drents) ‘Hesseln’ wordt genoemd.

Al na vier maanden was HEM als pril koor te gast bij een concert van Happy Sound en bracht, nog wat onwennig, enkele liederen ten gehore.

Het repertoire werd uitgebreid en gevarieerd en bestaat voornamenlijk uit popsongs. Ieder jaar worden er 6 tot 12 nieuwe nummers ingestudeerd.

Enkele hoogtepunten.

  • Kerstconcerten samen met Excelsior en Happy Sound
  • Medewerking aan “Kerst op de deel”.
  • 2005 lustrumconcert in de Hervormde kerk in Oosterhesselen.
  • 2007 voorrondes van Korenslag van de EO en Henny Huisman.
  • 2007 medewerking tijdens het Close Harmony Festival “Hartstikke Close” in Hoogezand.
  • 2008 concert 'Klinkerslag' bij de Havezathe 'De Klencke' in samenwerking met met 'Happy Sound' en de popband 'Close Call'.
  • 2010 tweede lustrumconcert met gastoptredens van 'Happy Sound' en 'Close Call' in de Muzeval.
  • 2015 derde lustrumconcert met gastoptredens van "Cajóngroep P.D." van Peter Deiman en zangeres Willemien Dijkstra.

HEM werkt gestaag aan kwaliteitsverbetering, zowel op muzikaal gebied als op het gebied van presentatie. We zingen alle nummers uit het hoofd, hebben workshops gevolgd en nagedacht over onze wensen voor de toekomst. Op deze wijze probeert HEM de kwaliteit te verbeteren en leden de gelegenheid te geven deel te nemen aan ensembles uit het koor.

Natuurlijk proberen wij de kwaliteit ook te bevorderen door regelmatig op te treden. Naast het geven van eigen voorstellingen, verzorgen wij ook graag concerten met andere koren en orkesten.

We hebben allemaol baat bij muziek